KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Matura

Egzamin maturalny 2019/2020

Tegoroczny maturzysto :

  • Musisz przystąpić do egzaminu pisemnego z trzech przedmiotów obowiązkowych na poziomie podstawowym. Przedmiotami obowiązkowymi są język polski, matematyka i język obcy nowożytny (np. angielski, niemiecki, francuski – ten, sam, który zdajesz w części ustnej).
  • Musisz przystąpić do jednego egzaminu pisemnego z wybranego przedmiotu dodatkowego na poziomie rozszerzonym.
  • Musisz przystąpić do egzaminu ustnego z języka polskiego i języka obcego nowożytnego.

Jak należy zgłosić chęć przystąpienia do egzaminu maturalnego?

  • Do 30 września 2019 r. uczeń składa wstępną deklarację przystąpienia do egzaminu maturalnego do dyrektora szkoły.
  • Do 7 lutego 2020 r. uczeń składa ostateczną deklarację przystąpienia do egzaminu maturalnego.

Pozostałe informacje na temat egzaminu maturalnego 2019/2020  można znaleźć na stronie internetowej CKE: https://www.cke.gov.pl/

Harmonogram egzaminu maturalnego w roku szkolnym 2019/20:

 Część pisemna egzaminu maturalnego 

Przedmiot:Poziom:Data:Godzina:
Język polskipodstawowy4 maja (poniedziałek)9.00
Matematykapodstawowy5 maja (wtorek)9.00
Język angielskipodstawowy6 maja (środa)9.00
Matematykarozszerzony7 maja (czwartek)9.00
Biologiarozszerzony8 maja (piątek)9.00
Język rosyjskipodstawowy14 maja (czwartek)9,00
 
Część ustna egzaminu maturalnego
od 7 do 22 majajęzyk polski

Egzamin jest przeprowadzany w szkołach
według harmonogramów ustalonych przez
przewodniczących zespołów egzaminacyjnych.

 

Harmonogram dostępny na tablicy ogłoszeń w szkole.

od 4 do 22 majajęzyki obce nowożytne

Termin ogłaszania wyników egzaminu maturalnego - 3 lipca 2020 r.
Termin przekazania szkołom świadectw, aneksów i informacji o wynikach - 3 lipca 2020 r.
Termin wydania zdającym świadectw, aneksów i informacji o wynikach - 3 lipca 2020 r.