KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Harmonogram konsultacji dla maturzysów

Drodzy maturzyści prosimy o zapoznanie się z harmonogramem konsultacji obowiązującym od 25 maja 2020

Centralna Komisja Egzaminacyjna, Ministerstwo Edukacji Narodowej oraz Główny Inspektorat Sanitarny przygotowały wytyczne dotyczące organizowania i przeprowadzania egzaminów: maturalnego, potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie oraz zawodowego w 2020 r. Prosimy uczniów zdających o zapoznanie się.

Ministerstwo Edukacji Narodowej przygotowało rozporządzenie dotyczące zasad przeprowadzania egzaminów zewnętrznych w 2020 roku. W dokumencie zostały ujęte m.in. procedury, terminy oraz czynności związane z przeprowadzeniem egzaminów.

Harmonogram rekrutacji do szkół ponadpodstawowych na rok szkolny 2020/2021

Ministerstwo Edukacji Narodowej opracowało harmonogram rekrutacji do szkół ponadpodstawowych na rok szkolny 2020/2021.Harmonogram został dostosowany do zmienionego terminu przeprowadzanych egzaminów ósmoklasisty, w tym terminu wydania zaświadczenia o wyniku tego egzaminu przez okręgowe komisje egzaminacyjne.

Zaproszenie do wzięcia udziału w stażach zawodowych

Staże będą realizowane przez Zespół Szkół w Głuchowie w ramach projektu „Kształcenie zawodowe bez granic!” nr 2019-1-PL01-KA102-063710

Data realizacji staży: 30.09-11.10.2019 oraz 27.04-08.05.2020
Miejsce realizacji: Riwiera Olimpijska, Grecja
Organizacja przyjmująca: Olympus Education Services Single Member P.C.

Celem Projektu „Zagraniczne staże gwarancją dobrego zatrudnienia” nr 2019-1-PL01-KA102-063710 jest wzrost mobilności zawodowej młodzieży oraz rozwój kluczowych kompetencji w zawodzie.

W stażach mogą wziąć udział uczniowie Zespołu Szkół w Głuchowie kształcący się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych, technik rolnik oraz technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki, którzy nie brali do tej pory udziału w praktykach organizowanych w ramach programu PO WER. Do projektu zostaną zakwalifikowane po 32 osoby, na każdą z mobilności.

W celu wzięcia udziału w procesie rekrutacji należy wypełnić formularz zgłoszeniowy a następnie złożyć go w sekretariacie szkoły. Formularz zgłoszeniowy dostępny jest w sekretariacie szkoły. 

Termin składania zgłoszeń upływa 06/03/2020.

Po tym termie zgłoszenia nie będą przyjmowane.

Nabór uczestników do projektu przeprowadzony będzie przez trzyosobową komisję rekrutacyjną w skład której wejdzie dyrektor ZS, wicedyrektor ZS oraz nauczyciel anglista.

Kryteria uczestnictwa
*wypełnienie kwestionariusza zgłoszeniowego do projektu,

*zapoznanie się z regulaminem uczestnictwa w projekcie (dostępny u koordynatora projektu i na stronie internetowej szkoły),

*uzyskanie pozytywnej kwalifikacji Komisji Rekrutacyjnej podczas rozmowy kwalifikacyjnej,

*napisanie testu z języka angielskiego,

*udział w szkoleniu przygotowawczym,

*podpisanie, przed wyjazdem na staż, umowy o staż wraz z załącznikami.

Szczegółowe informacje dotyczące zasad naboru i regulamin rekrutacji są dostępne w sekretariacie szkoły oraz na szkolnych tablicach informacyjnych.